16. april 2015

Sjekkliste og priser

(Prislisten finner du etter artikkelen)

SITTER DRESSEN DIN PERFEKT? 

En dårlig tilpasset dress er noe du lett kan unngå om du leser gjennom denne listen fra Care Of Carl.

Jakken: Når du prøver jakken, skal du stå avslappet med armene hengende lett og naturlig langsmed kroppen. Du skal ikke strekke frem armene som om du skal sykle eller gå i søvne for å se om dressjakken «strammer over ryggen».

Buksen: Skal ha en livvidde som gjør at den sitter oppe uten at du behøver å bruke belte.

Buksebena: Skal ha tilstrekkelig vidde til at pressen i buksen ikke strekkes ut. Lengden på bena er en smakssak. Et godt utgangspunkt er en lengde der falden på buksen hviler på skoens overlær når du står oppreist.

Her følger syv punkter det lønner seg å ha kontroll på når man skal kjøpe en dress. Mange av disse kan vi endre etter kjøpet, mens andre bør være korrekte ved kjøp.

1. SKULDERBREDDE
Den viktigste detaljen på jakken ved kjøpet er vidden mellom plaggets to skuldersømmer. De skal sitte omtrent der skuldrenes runding går over i armens loddrette linje. På jakker med en mykere konstruksjon kan sømmen sitte litt høyere, mens den kan sitte litt lenger ut på skulderen hvis konstruksjonen er stivere og mer oppbygd. Dette målet bør være korrekt ved kjøp av dressjakke. Vi har kompetanse på å sy det om men det vil være en forholdsvis dyr endring.

2. NAKKEFOLD
Ofte kan det dannes små folder rett under kragen når du prøver en ny dressjakke. Dette henger sammen med bærerens individuelle holdning, og at jakken har et snitt som er beregnet på å passe flest mulig forskjellige kroppsfasonger og grader av luting. Disse små foldene kan enkelt og rimelig fjernes av vår skredder.

3. PASSFORM OVER BRYSTET
Jakkeslagene skal ligge flatt mot brystet når du har på deg jakken. Hvis de så å si «løftes» i en liten bue, er jakken for snau over brystet, og du bør gå opp en størrelse.

4. ERMENE
Den viktigste visuelle detaljen på en jakke er lengden på ermene. For lange ermer gjør at hele plagget virker for stort, uansett hvor godt jakken måtte sitte for øvrig. Juster ermelengden slik at minst en centimeter av mansjetten på skjorteermet stikker ut.

5. JAKKENS VIDDE VED KNAPPINGEN
Jakken skal lett kunne knappes igjen uten å stramme når du står oppreist, men den skal heller ikke være videre enn at plagget sitter tett rundt midjen. Det er imidlertid helt uvesentlig om jakken i knappet tilstand er vid nok til at du skal kunne sette deg ned, ettersom du alltid, uten unntak, skal knappe opp jakken når du setter deg.

6. BUKSENS LIVVIDDE
Dressbuksen skal sitte godt i livet uten at du må bruke belte. I motsatt fall er den for vid i livet. Buksens livvidde kan enkelt justeres av vår skredder.

7. BUKSENS LENGDE OG BENVIDDE
Blant det som vår skredder også kan tilpasse er buksens lengde og vidde. Det er verdt å merke seg at hvis buksen må legges opp mer enn 5 cm, bør benvidden som regel også tas inn for å beholde balansen i buksens opprinnelige snitt. Det er også enkelt å legge ned lengden på bena hvis det er tilstrekkelig med stoff til dette.

Ønsker du å ta med dressen din for å få hjelp er du velkommen innom.

Hilsen Chabab
– Skreddermester i Oslo Skredderstue

________________________

Prisliste for våre tjenester

Skreddersøm

– Skreddersydd dress + 1 ekstra bukse, fra kr 25 000,-
– Jakke fra kr 16 000,-
– Bukse fra kr 6000,-

Pris vil variere i forhold til valgt stoffkvalitet og modell.
Vi fører stoffer og modeller fra eksklusive Scabal.

Målsøm

– Dress + 1 ekstra bukse, fra kr 14 000,-
– Jakke fra kr 8000,-
– Bukse fra kr 5000,-

Justeringer (varierte priser)

Bunader
Vi utfører justeringer på alle typer bunader
– Pris kan kun gis ved befaring av bunaden.

Jakke
– Opplegg armer 595 – 700,-
– Armvidde 640 – 800,-
– Jakkevidde 495 – 900,-
– Jakkelengde 700 – 900,-
– Nakkefold 400 – 900,-

Bukse
– Opplegg ben 550 – 800,-
– Livvidde 650 – 800,-
– Lårvidde 600 – 700,-
– Lår- og benvidde 740,-
– Benvidde nede 700 – 800,-
– Glidelåsskifte 480 – 600,-

Jeans
– Opplegg 420 – 600,-
– Livvidde 560 – 700,-
– Glidelåsskifte 360 – 600,-